Kiemelt ajánlatok

Életfa vendégház

Puskás Vendégház és Családi Pince

Bónom-zugi nyaraló

Nosztalgia Üdülő Parasztudvar

Spirit Apartman

Margaréta Apartman Ház

Legénd Üdülőfalu

Szalóki Üdülőház

Garzó Tanya Vendégház

Természetes Életmód Alapítvány Oktatóközpontja

Kőtenger Panzió

Elisabeth apartman

Két Jóbarát Apartmanház

Csali Vendégház Tisza-tó

Fekete Macska Panzió

Platán Panzió

Balogh-Szatmári Kúria

Hanga Vendégház

Zengőlak Vendégházak

Baranya megye, Hosszúhetény, Püspökszentlászló 15., 22. 26.

3 hangulatos vendégház, festői környezetben, a Zengő lábánál, középkori zsákfaluban

Elérhetőségek:

Kapcsolattartó neve: Farády László
Telefon: 06-70-3287165
Mobil: 06-20-5192747, 06-70-3321252
E-mail cím: zengolak@zengolak.hu
Weboldal: www.zengolak.hu

Szálláshely bemutatása:

A Vackorház, Zengőlak és Emmaház elnevezésű vendégházaink a Keleti-Mecsekben, a Zengő lábánál, nyugodt, festői környezetben fekvő, Hosszúhetényhez tartozó középkori zsákfaluban, Püspökszentlászlón találhatók.

Mindhárom ház a XVIII. század második felében épült, természetesen azóta többször megújultak. A korhűen felújított vendégházak teljes komfortfokozatúak, teljesen berendezettek és felszereltek. Mindhárom vendégház egész évben kedves vendégeink rendelkezésre áll. Nagyon kemény tél esetén az Emmaház nyitvatartása bizonytalanná válhat.

VENDÉGHÁZAK:

1. A VACKOR vendégház (270 m2) a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtja, nagyobb csoportok, vagy több kisebb család számára egyaránt alkalmas. Eredeti, XVIII. század utolsó évtizedeiben épült lakóépületet, istálló-pajta épületet és mai hozzáépített épületrészeket foglal magában. Az U-alakú épületben négy, saját fürdőszobával és diszkrét bejárással rendelkező hálószoba található. Az eredeti bejárat a 230 éves lakóház közepén a konyha-étkező helyiségbe vezet, ahol komplett, minden igényt kielégítő konyha és 18 fő ellátására alkalmas felszerelés található. Innen balra nyílik a Zengőre közvetlen kilátással bíró utcai szoba, ahol 3 állandó ágy és 2 pótágy és saját nagy fürdőszoba van. A konyhából jobbra nyíló cserépkályhás lakóegységben két, franciaágyként felállított ágy és egy pótágy található a saját fürdőszoba mellett. A régi lakóházban lévő harmadik lakóegység - családi foglalás esetén - innen, vagy a Zengő-látó nappaliból egyaránt megközelíthető. A negyedik - a többitől jól elkülönülő - lakóegység az U-alakú épület jobb oldalán, az új építésű rész emeleti szobája, és a hozzá tartozó fürdőszoba. Itt három állandó ágy található, de plusz még egy ágy kényelmesen elhelyezhető igény szerint.

A lakó- és konyha-étkező helyiségeken kívül a Vackorházban két nagy nappali szoba, borospince, pihenő-pajta, istálló-műhely, padlás-galéria és egy - akár 40-50 főt is befogadni képes - panoráma tetőterasz van. A ház így - a pihenés mellett -, alkalmas kisebb rendezvények, tréningek, tanfolyamok megtartására is. Az istálló-műhelyben aktív foglalkozások tarthatók, az elkészült alkotások a padlás-galérián kiállíthatók, és a sétáló vendégek részére bemutathatók anélkül, hogy a ház többi része zavart szenvedne.

2. A ZENGŐLAK (100 m2) nagy füves kertjével és játszóterével a gyermekes családok és a kutyák kedvence. A ház Püspökszentlászlóra jellemző védett építészeti kialakítással került felújításra. A Zengőlakban villany, vezetékes ivóvíz és palackos gáz van. Az épületben két lakószoba, egy légterű étkező - konyha - előtér - közlekedő és két, WC-vel rendelkező, fürdőszoba van. Az utcai szobában 3 ágy és egy kinyitható pótágy, a hátsó szobában szintén 3 ágy és egy pótágy található. Tornác, valamint utcáról nyíló pince (belső része földpince) egészíti ki a házat. Az épület kő alapon áll, fala vályog és tégla. A régi típusú ablakok hőszigetelő üveggel vannak ellátva, legtöbbjénél kívül zsalugáter található.

3. Az EMMAHÁZ (60 m2) egy igazi kis parasztház egy család, vagy max. 6 fős csoport részére. A ház 2009 őszén teljes külső és belső felújításban részesült. Az házban villany, vezetékes hideg-meleg víz ellátás van. Az épületben két lakószoba (utcai = nappali és hátsó = háló), étkező - előtér, konyha, és WC-vel rendelkező fürdőszoba van. A nappaliban egy nagy kihúzható heverő és két szép régi ágy, a hálóban kétszemélyes kihúzható heverő és egy egyszemélyes ágy nyújt éjszakai pihenést. Tornác, hintaágy és kőből készült grillterasz egészíti ki a ház berendezését. Az étkezőben fatüzelésű kemence, a hálószobában szép cserépkályha ad meleget a hűvös napokon. A grillterasz fölötti domboldal bejárása már maga egy kisebb túra. Felkapaszkodva szép kilátás nyílik a Zengőre. Fent a padon ücsörögve telefon térerő is van.

Szeretettel várjuk jelentkezését és reméljük hamarosan Önt is megelégedett vendégeink között tudhatjuk.

Környék, programlehetőségek:

Látnivalók Püspökszentlászlón: Püspöki Kastély és Kápolna, Régi temető, Arborétum, László-napi búcsú

Kirándulási lehetőségek a Zengőlakból kilépve:
- Erdő, patak, csend... A Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet 1977-ben jött létre a Mecsek legérintetlenebb, keleti részén. Páratlan szépségű völgyei, forrásai természeti és kulturális látnivalói maradandó élményt nyújtanak az ideérkező túrázónak.
- A Zengő (682 m) meghódítása: A Mecsek (és a Dél-Dunántúl) legmagasabb csúcsa, kilátó, XIII. századi vár falmaradványai. Püspökszentlászlóról sárga sáv turistajelzésen, Hosszúhetényről a sárga háromszög turistajelzésen érhetjük el.
- Pusztabánya, restaurált üveghuta: a kék háromszög turistajelzésen érhető el.
- Hosszúhetényi séták, üvegmúzeum, borbélymúzeum

Szervezhető programok:
- Pincelátogatás, borkóstolás, bográcsozás
- Sétakocsikázás, hintózás, télen lovas-szánozás
- Lovaglás
- Erdei gyalogos és kerékpár túrák a Helian Utazási Iroda szervezésében


   


Vissza a kereséshez »