Kiemelt ajánlatok

Természetes Életmód Alapítvány Oktatóközpontja

Balogh-Szatmári Kúria

Életfa vendégház

Elisabeth apartman

Legénd Üdülőfalu

Puskás Vendégház és Családi Pince

Nosztalgia Üdülő Parasztudvar

Fekete Macska Panzió

Kőtenger Panzió

Spirit Apartman

Garzó Tanya Vendégház

Margaréta Apartman Ház

Hanga Vendégház

Csali Vendégház Tisza-tó

Két Jóbarát Apartmanház

Bónom-zugi nyaraló

Szalóki Üdülőház

Platán Panzió

Természetes Életmód Alapítvány Oktatóközpontja

Komárom-Esztergom megye, 2835 Agostyán, Ágoston-liget, (Ökofalu) hsz.: 0116

Erdei iskola programok, táborok, túrák gyerekeknek, felnőtteknek, önfenntartó majorság, gyönyörű helyszínen, a Gerecse Tájvédelmi Körzet határában

Elérhetőségek:

Kapcsolattartó neve: Labanc Györgyi
Telefon: +36 30 419 5080
Mobil:
E-mail cím: bakfitty@t-online.hu
Weboldal: www.teaagostyan.hu

Szálláshely bemutatása:

Oktatóközpontunk - az Országos Környezet és Természetvédelmi Oktatóközpontok Szövetség (KOKOSZ) alapító tagja -, Agostyán határában, Ágoston-ligeten, Tatától 5 km-re, a Gerecse Tájvédelmi Körzet határában található. A 20 ha-os nomád tábor alatt az Árendás-patak található, ennek égerese a WWF mintaterülete.

Szervezetünk a Gerecse Natúrpark, valamint 2006 óta a Natura 2000 Európai Hálózat tagja, továbbá bekerültünk a Komárom Esztergom Megyei értéktárba is.

Alapítványunk minden évben meghirdeti táborait, erdei iskoláit; gyönyörű helyszínen, a Gerecse peremvidékén lévő kis falu (Agostyán) határában.

A tábor célja olyan ökológiai szemléletmód kialakítása, amely megérezteti, megérteti a gyerekekkel, hogy a természetben mindenfajta élőlényre szükség van, nincs káros és hasznos. A táborokban, különleges programot kínálunk gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt, hiszen a táborainkba családokat is szeretettel várunk.

Terepséták erdőn, réten, vízparton, ahol játékos tevékenységeken keresztül ismerkedünk az adott helyszín élővilágával. Megismerjük továbbá a gyógynövények gyűjtését, a gyógytea készítését, kóstolással egybekötve. Játékok, ékszerek készítése a természet kincseiből, (nádhajó, csuhé pillangó). "Állatok nyomán": állatnyomok kiöntése gipszből. A nomád élethez szükséges praktikák gyakorlása, elsajátítása: tűzgyújtás minden körülmények között, főzés agyagtűzhelyen, a csomózás tudománya, a szabad ég alatt hálás gyönyörűsége. Kézműves foglalkozások: bőrözés, agyagozás, nemezelés; használati tárgyak, játékok készítése. Ismerkedés az íjászat alapelemeivel: bot-, ősmagyar-, szkíta- és versenyíjakk

Elhelyezés:
Elhelyezés az egész évben a búbos kemencével fűthető Tanodában (20-30 fő), a pihenőházban (10-15 fő), nyáron 4-6 személyes sátorházakban (kb. 15 fő), vadlesen, katonai sátorban.
Saját hálózsák, papucs, zseblámpa, pohár a fogmosáshoz szükséges! Napi háromszori étkezést biztosítunk.

Közösségi terek:
30 fős TANODA, TEA ház (oktató és ebédlő), nyitott erdei iskolai előadó, játszótér, tűzrakó helyek, erdei futópályák

Az áramellátás napelemmel és szélkerékkel történik. A tábor területén 3 kút, iható forrás, szelektív hulladékgyűjtés és száraz toalett(ek) működik. Mosakodási lehetőség egyszerű zuhany (kemencében vagy üstben melegített kútvízzel), lavór, szabadtéri napkollektoros zuhanyozó.

Önfenntartó Gazdálkodás:
Nagy kihívást jelentett számunkra ezen ismeretek mentén létrehozni egy olyan szerves gazdaságot, ahol tudásanyagban együtt van a múlt a jövő elvárásaival és ami bemutató, iskola és oktatóhely is egyben. Természetesen a helyi önellátásra, önfenntartásra méretezve. Az állatcsoportok kialakításának főbb szempontjai: a terület eltartóképessége, hagyományok, őshonosság, önellátás, önfenntartás, bemutathatóság. Így lófajtánk a hucul, sertésből a mangalicát részesítjük előnyben. (Időnként vaddisznóval párosítva). Kecskéink magyar parlagi kecskék. Baromfiak: sárga magyar tyúk, magyar vadas (tarka) kacsa, fodros-tollú lúd. Nyúlból általában a magyar vadast tartjuk. A fönti útitársainkra egy komondor, puli és egy mudi vigyáz.


   


Vissza a kereséshez »